Is de beton-look iets voor jou?

Zelf tegels plaatsen: enkele tips
29 augustus 2017
keramisch parket
Keramisch parket: best of both worlds
12 oktober 2017
Zelf tegels plaatsen: enkele tips
29 augustus 2017
keramisch parket
Keramisch parket: best of both worlds
12 oktober 2017
Toon alles

Is de beton-look iets voor jou?

Beton is opnieuw helemaal hot. Vroeger zag u het vooral bij industriële gebouwen, maar vandaag merken we het ook meer en meer op bij woonhuizen.

Sterk, duurzaam & veilig

Naast het vaak strakke en moderne design, brengt bouwen met beton heel wat voordelen met zich mee. Het is sterk, veilig en duurzaam. Betonnen muren hebben een hoge drukvastheid en enorme draagkracht. Grote overspanningen vormen geen enkel probleem.

Daarnaast heeft beton ook een duurzaam karakter. Dankzij de hoge isolatiewaarde bouwt u zonder twijfel een energiezuinige woning. Een betonnen gevel is bovendien wind- en waterdicht, dus over vochtproblemen hoeft u zich geen zorgen te maken. Uw energiefactuur kan overigens significant dalen want beton stockeert tijdelijk warmte. Dat beton veilig is kan ook niet verbazen, het is immers geen brandbaar materiaal.

Waarom twijfelen?

Het belangrijkste nadeel van beton is dat aanpassingen achteraf niet zo simpel zijn. U denkt dus best twee keer na tijdens de ontwerpfase! Door de hardheid is boren niet makkelijk. U raadpleegt ook best het bouwplan om te kijken waar het leidingwerk zit.

Heeft u vragen of wenst u meer info rond werken met beton?
Contacteer ons!

%d bloggers liken dit: