binnenmuurstenen

Een gebouw staat of valt letterlijk met de buiten- en binnenmuren

Binnenmuurstenen zijn de belangrijkste elementen voor de stabiliteit van een gebouw, en dragen tevens de volledige constructie.

Het is dus erg belangrijk dat u de juiste muurstenen gebruikt.
Kies muurstenen die niet alleen een goede druksterkte hebben, maar  ook bijdragen tot een betere thermische en/of akoestische isolatie.

De keuze van uw binnenmuurstenen kan ook bepaald worden door de moeilijkheidsgraad van verwerking. Dit is tevens afhankelijk of je doe-het-zelver of een meer ervaren plaatser bent.

Kies de juiste binnenmuurstenen!

Bakstenen

Bakstenen worden standaard gebruikt bij de snelbouw, zijn isolerend en hebben een tevens hoge drukweerstand. Ze zijn gemaakt uit poroton waardeer ook ze niet veel wegen.

Betonblokken

Betonblokken zijn kunnen zowel hol als vol zijn, en bestaan uit verschillende types: funderingsblokken, zichtblokken of argexblokken.

Kalkzandsteen

Kalkzandsteen is samengesteld uit zand (93%), kalk (7%) en water. Omdat het een zuiver natuurlijk bouwmateriaal is, met bovendien een hoge massa, is het bijzonder geschikt voor het optrekken van ecologische passiefhuizen.

Cellenbeton

Cellenbeton is een licht bouwmateriaal dat voor meer dan de helft bestaat uit minuscule versteende, met lucht gevulde cellen. Deze stilstaande lucht geeft cellenbeton zowel zijn unieke producteigenschappen op het gebied van thermische isolatie, warmte-accumulatie, vochtongevoeligheid als op brandwerendheid.

Lijmblokken

Lijmblokken laten toe om nauwkeurig te werken. Alsook dankzij de lijmmortel en dunne voegen kan onmiddellijk tot op verdiepingshoogte gewerkt worden. En dit ondertussen zonder risico van uitzakkende muren of zwemmende stenen. De hoeveelheid bouwafval vermindert tevens ook aanzienlijk.
Door het ontbreken van mortelvoegen – koudebruggen in de binnenmuur – zijn lijmblokken ook sterker thermisch isolerend.

Gipsblokken

Gipsblokken zijn uitgerust met hoekig tand-en-groef systeem waarmee u snel en eenvoudig massieve binnenwanden kan bouwen. Ze kunnen worden gebruikt als voorzetwanden, scheidingswanden en technische schachtwanden voor alle mogelijke types bouwwerken: van appartementen en woningen tot industriële gebouwen, hotels en ziekenhuizen. Ook zijn zij ideaal voor akoestische isolatie: gecombineerd met isolatiemateriaal bieden twee rijen gipsblokken een akoestische isolatie tot 60 dB.

Onze merken