ECCOgravel grindmatten

KERAFLEX EXTRA S1 LD tegellijm
10 januari 2024
KERAFLEX EXTRA S1 LD tegellijm
10 januari 2024
Toon alles

ECCOgravel grindmatten

eccogravel

Grindverhardingen zijn “in”, maar hebben echter één groot nadeel. Als er vaak over gelopen of gereden wordt, kan het grind gaan verschuiven.
Het comfort van de grindverharding kan hier sterk onder gaan lijden.

Oplossing: ECCOgravel grindplaten

Het grind wordt door de ECCOgravel grindmatten op zijn plaats gehouden en de grindroosters worden toegedekt met een bovenlaag van grind.
Door de grindmatten onder het grind te leggen bekomt u een functionele en stabiele grindverharding die strak en modern oogt en perfect waterdoorlatend is.

ECCOgravel is de grindstabilisatie met een zeer grote druksterkte in ongevulde én gevulde toestand en gebruikt de meest verfijnde verlijmingstechnieken.

Het geotextiel in polyester wordt thermisch verlijmd, wat het risico dat er grind onder de grindmat terecht komt tot nul herleidt.

Hoge drukweerstand

ECCOgravel grindmatten hebben een drukweerstand gevuld tot 400 ton/m². Ongevuld hebben de platen een drukweerstand van 90 ton/m². De drukweerstand is belangrijk omdat het weergeeft in welke mate de plaat maximaal belast kan worden. Dankzij de hoge drukweerstand is een ECCOgravel grindplaat uitermate geschikt voor de aanleg van uw oprit, parking, brandweerwegen, etc.

Plaatsing

De plaatsing van uw ECCOgravel grindstabilisatiematten gebeurt eenvoudig en snel.
Bepaal voor u begint nauwkeurig welk plaattype u nodig hebt en kies voor de juiste funderingsdiepte.

Om de verschillende stappen te ontdekken, kan u onze video bekijken of de diverse stappen hieronder nalezen.

Stap 1: Graafwerken

Voer de nodige graafwerken uit. Verwijder altijd de teelaarde.

Stap 2: Plaatsen afboordingen

Plaats de borduren. Deze moeten 2 cm boven het niveau van de bovenkant van de plaat uitsteken.

Stap 3: Plaatsen funderingskoffer (enkel voor toepassing mét wagens) 

Plaats de funderingskoffer/onderfundering van min. 25 cm diep. Maximum in lagen van 20 cm werken en verdichten met een trilplaat. U kan de funderingskoffer bijvoorbeeld uitvoeren in: kalksteenslag, porfiersteenslag of gebroken betonpuin (korrelverdeling steenslag: 0-32 mm of 0-40 mm). Baksteenpuin raden wij af, aangezien dit op termijn vergruist.

Stap 4: Plaatsen egalisatielaag

Plaats de egalisatielaag in fijn grind, aantrillen en egaliseren. Diepte egalisatielaag bij toepassingen met wagens bedraagt 5 cm, bij toepassingen zonder wagens is dit 15 cm. De egalisatielaag kan uitgevoerd worden met kalksteen of porfier (korrelverdeling: 2-4 mm, 1-3 mm of 0-4 mm) of met zeefzand.

Stap 5: Plaatsen grindplaten ECCOgravel

Plaats ECCOgravel met overlappend geotextiel. Te versnijden met een slijpschijf. Vervolgens de platen in halfsteens verband leggen.

Stap 6: Plaatsen grind

Plaats het grind. Rijdende lasten op de ongevulde grindplaten is afgeraden. Egaliseren met een schop, borstel, hark en aftrekker. Het siergrind niet verdichten. Laat het grind 1 à 2 cm (1 cm voor fijnere en 2 cm voor grovere grindsoorten) boven de platen liggen. Door natuurlijke compactatie zal het grind nog iets nazakken. Op termijn dient er net genoeg grind te liggen om de ECCOgravel grindmat onzichtbaar te maken. Voor toepassingen met wagens raden we een kaliber aan van 8 à 16 mm (kleinere grindsoorten blijven in de wielen kleven, terwijl grotere kalibers esthetisch minder mooi zijn). Voor toepassingen zonder wagens raden we een kaliber aan van 4 à 16 mm (kleinere grindsoorten zullen op termijn vergruizen).

Stap 7: Inspecteren en eventueel egaliseren

Enkele weken na de eerste ingebruikname inspecteren en egaliseren. Grind toevoegen waar nodig. Verzakkingen zullen nu niet meer optreden.

Bestel snel en gemakkelijk in onze webshop

%d bloggers liken dit: