Gebakken bestrating

Grindstabilisatiematten
8 april 2020
dolomiet
Dolomiet – Het verhaal achter de steen…
19 juni 2020
Grindstabilisatiematten
8 april 2020
dolomiet
Dolomiet – Het verhaal achter de steen…
19 juni 2020
Toon alles

Gebakken bestrating

Je hebt besloten om je tuin opnieuw te bestraten en je wilt een natuurlijke look. Dan kies je voor een echt natuurproduct: gebakken klinkers . Maar wat zijn de kenmerken, verschillen en mogelijkheden van klinkers?


Natuurlijk is mooi

Een natuurlijke tuin met natuurlijke materialen, dat is zeker fraai. Gebakken klinkers worden onder meer gemaakt van de onuitputtelijke grondstof rivierklei. Door het bakproces krijgen de keramische stenen een altijd blijvende en warme kleur. Een combinatie met natuursteen is ook mooi, kijk maar eens. Laat je hoe dan ook eens verrassen door ons assortiment gebakken klinkers.

verhoogd terras natuursteen tegels

zwembad natuursteen tegels

De veelzijdigheid van hoogwaardige gebakken klinkers

De rechthoekige en handzame gebakken klinkers zijn er in een veelvoud aan natuurlijke kleuren. Ze laten zich moeiteloos in verschillende patronen leggen. Recht of diagonaal voor een moderne strakke tuin. In cirkels of waaiers voor een speels effect. Dit maakt de tijdloze gebakken klinker veelzijdig en hoogwaardig. Een bestratingsproduct dat zich in elk tuintype thuis zal voelen. Bovendien kun je de klinkers gewoon in straatzand bestraten. Eenvoudig, goedkoop en snel, maar met een duurzaam eindresultaat. 

Gebakken klinkers zijn oersterk en kun je voor zowel je tuinpad als oprit gebruiken. In het laatste geval kun je de klinkers het beste in keper- of elleboogverband leggen voor de meeste haakweerstand en is een fundering van menggranulaat aan te raden om spoorvorming te voorkomen. Een terras of tuinpad van bakstenen zorgt ervoor dat het regenwater via de voegjes wegvloeit naar de ondergrond. Gebakken bestrating heeft dus een uitstekende afwatering. 

natuursteen kiezel en gebakken klinkers

Klinkers op milieuvriendelijke manier gemaakt

Je kiest niet voor niets voor natuurlijk tuinbestrating. Misschien vind je het ook wel belangrijk dat het op een milieuvriendelijke manier gemaakt wordt. De oer-Hollandse gebakken klinker wordt gemaakt van klei. Een 100% natuurlijk product dus. Nederlandse rivierklei is een hernieuwbare grondstof en de kleiwinning creëert nieuwe Nederlandse natuur. De verschillende kleuren bereiken we zonder kunstmatige toevoegingen, maar door verschillende soorten klei te mengen. De uiteindelijke kleur ontstaat door het bakproces in de oven. Dus geen toplagen of pigmenten. 

Bakstenen zijn een kleurecht product dat niet verkleurt en door de natuurlijke veroudering alleen maar mooier en authentieker wordt. Je krijgt authentieke en natuurlijke kleuren die je tuin enorm veel sfeer geven.

zon gebakken klinkers

Gebakken bestrating heeft een levensduur van meer dan 125 jaar. De restwaarde is erg hoog.

Bron: Vandersanden

%d bloggers liken dit: