EPDM aanbrengen bovenop bitumen

Betonklinkers 22x11x8
29 maart 2019
Grindstabilisatiematten
8 april 2020
Betonklinkers 22x11x8
29 maart 2019
Grindstabilisatiematten
8 april 2020
Toon alles

EPDM aanbrengen bovenop bitumen

EPDM

Op een relatief eenvoudig manier kun je EPDM dakbedekking aanbrengen bovenop bitumen dakbedekking.  Het scheelt enorm in de sloop- en afvoerkosten en het aanbrengen van EPDM is een uiterst duurzame en betrouwbare oplossing om je platte dak voor langere tijd waterdicht te houden.

Oude bitumen dakbedekking is vaak taai en zit behoorlijk vastgeplakt aan het dak. Het is dan een flinke klus om de soms centimeters dikke laag te verwijderen. Het inhakken op een dak kan tot grote beschadigingen van de onderconstructie leiden en is daarom onverstandig. Wil je zelf EPDM gaan plaatsen bovenop bitumen? Lees dan zeker de onderstaande tips even door:

Tip 1 : Let op de dakopbouw en laat je goed informeren

Een van de meest voorkomende fouten is dat men niet rekening houd met de dakopbouw. Vraag jezelf de volgende zaken af: Is de constructie wel/niet geïsoleerd? Bij een koude dakconstructie is het niet verstandig om EPDM te plaatsen, omdat er temperatuurverschillen binnen en buiten de dakconstructie ontstaan die voor condensvorming zorgen. Veel condens en vocht tussen de oude laag bitumen en nieuwe laag EPDM zorgt voor verzeping van de lijm, waardoor de hechteigenschappen verloren gaan.

Tip 2: Zorg ervoor dat de bitumen goed droog is

Voor het aanbrengen van EPDM is het van groot belang om ervoor te zorgen dat bitumen goed droog is. Zeker als het bitumen craquelé vertoont kan het dagenlang duren voordat bitumen echt goed droog is. Ook dit zijn voorzorgsmaatregelen om verzeping van de lijm te voorkomen.

Tip 3: Zorg ervoor dat het dak bezemschoon is

Bitumen dient goed schoon te zijn voordat EPDM aangebracht wordt. Bezemschoon dus. Eventueel loskomende leischilfers dienen verwijderd te worden. Houd er rekening mee dat de rand wordt weggesneden tot in de kim voor een betere hechting.

Wanneer je de bovenstaande tips in acht houdt en EPDM op de juiste wijze aanbrengt zal je zien dat EPDM een uiterst duurzame dakbedekking is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bovendien komt er geen brander aan te pas en is het dus veilig te plaatsten.

EPDM bestellen kan je snel en eenvoudig in onze webshop .

Heb je eventueel vragen, helpen onze medewerkers u graag verder ter plaatse of via het contactformulier op onze website.

%d bloggers liken dit: