Bouwmaterialen Van Akelyen

Een gebouw staat of valt letterlijk met de binnen- en buitenmuren

De muren zijn de belangrijkste elementen voor de stabiliteit van een gebouw, en dragen de volledige constructie.

Het is dus erg belangrijk dat u de juiste muurstenen gebruikt.
Kies muurstenen die niet alleen een goede druksterkte hebben, maar  ook bijdragen tot een betere thermische en/of akoestische isolatie.

Kies de juiste binnenmuurstenen!

Bakstenen

Bakstenen worden standaard gebruikt bij de snelbouw, zijn isolerend, hebben een hoge drukweerstand, en zijn gemaakt uit poroton waardeer ze niet veel wegen.

Betonblokken

Betonblokken zijn kunnen zowel hol als vol zijn, en bestaan uit verschillende types: funderingsblokken, zichtblokken of argexblokken.

Kalkzandsteen

Kalkzandsteen is samengesteld uit zand (93%), kalk (7%) en water. Omdat het een zuiver natuurlijk bouwmateriaal is, met bovendien een hoge massa, is het bijzonder geschikt voor het optrekken van ecologische passiefhuizen.

Cellenbeton

Cellenbeton is een licht bouwmateriaal dat voor meer dan de helft bestaat uit minuscule versteende, met lucht gevulde cellen. Deze stilstaande lucht geeft cellenbeton zijn unieke producteigenschappen op het gebied van thermische isolatie, warmte-accumulatie, vochtongevoeligheid en brandwerendheid.

Lijmblokken

Lijmblokken laten toe om nauwkeurig te werken. Dankzij de lijmmortel en dunne voegen kan onmiddellijk tot op verdiepingshoogte gewerkt worden, zonder risico van uitzakkende muren of zwemmende stenen. De hoeveelheid bouwafval vermindert aanzienlijk.
Door het ontbreken van mortelvoegen – koudebruggen in de binnenmuur – zijn lijmblokken ook sterker thermisch isolerend.

Gipsblokken

Gipsblokken zijn uitgerust met hoekig tand-en-groef systeem waarmee u snel en eenvoudig massieve binnenwanden kan bouwen. Ze kunnen worden gebruikt als voorzetwanden, scheidingswanden en technische schachtwanden voor alle mogelijke types bouwwerken: van appartementen en woningen tot industriële gebouwen, hotels en ziekenhuizen. Gecombineerd met isolatiemateriaal bieden twee rijen gipsblokken een akoestische isolatie tot 60 dB.

Onze merken