Wijziging art. 30bis – Check in at work – aanwezigheidsregistratie

Eens vind je de job van je leven…
17 december 2018
Stockpromotie Balterio kliklaminaat
29 maart 2019
Toon alles

Wijziging art. 30bis – Check in at work – aanwezigheidsregistratie

Geachte klant,

Vanaf 1 april treedt een belangrijke wijziging op in de toepassing van artikel 30 bis. Hierdoor valt vanaf dan de levering van stortklaar beton met betonmixers (met of zonder plaatsing) onder de toepassing van de werfmelding EN check-in@work.

Wat verandert er op administratief vlak?

  • De betoncentrale en haar onderaannemers dienen voortaan te worden opgenomen in de werfmelding (aangifte van werken.) Dit gebeurt via de website van de Sociale Zekerheid zoals voor uw andere (onder-) aannnemers.
  • De betoncentrale registreert zijn betonmixerchauffeurs op de werven waar check-in@work van toepassing is. Ook de onderaannemers (huurmixers en huurpompen) dienen te registreren.

Voor de betonpompisten was dit al van toepassing, nu komen daar ook de betonmixerchauffeurs bij. Leveringen met kipwagens moeten niet registreren.

Voor een vlotte samenwerking vragen wij u ons tijdig op de hoogte te brengen van uw werven met verplichte aanwezigheidsregistratie zodat wij ook tijdig aan onze verplichtingen kunnen voldoen. Het volstaat ons de werfmelding met uniek nummer en QR-code door te mailen naar beton@vabouw.be

Afbeeldingsresultaat voor qr code werfmelding

Ten slotte willen wij nog melden dat het leveren (en pompen) van stortklaar beton met betonmixers een koopovereenkomst blijft en geen aannemingsovereenkomst. De verlegging van BTW blijft enkel van toepassing bij het pompen van beton (medecontractant). Meer informatie kan u vinden op de website van Fedbeton.

%d bloggers liken dit: